Definita cuvantului scămoșat
SCĂMOȘÁT1 s. n. Scămoșare. – V. scămoșa.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scămoșat
DATÁT, -Ă, datați, -te, adj. (Despre fapte, evenimente etc.) Căruia i s-a stabilit data. ♦ (Despre acte, scrisori etc.) Care poartă dată. – V. data. Vezi definitia »
STIGMÁT s. n. 1. urmă lăsată de o rană, de o plagă; cicatrice. 2. urmă lăsată de fierul roșu cu care se înfierau sclavii, delincvenții etc. ◊ (fig.) urmă, semn dezonorant, rușinos, care nu se șterge. 3. (bot.) partea terminală a stilului (IV), pe care se depune polenul; stigmă. 4. fiecare dintre deschiderile traheelor la arahnide, insecte etc., pe părțile laterale ale corpului; stigmă. (< fr. stigmate, lat. stigma) Vezi definitia »
SEMIFABRICÁT, semifabricate, s. n. Produs cu un anumit grad de prelucrare, care se livrează altei secții sau altei întreprinderi pentru a fi prelucrat în continuare în vederea obținerii unui produs finit. – Semi- + fabricat. Vezi definitia »
PERLÁT, -Ă adj. 1. împodobit cu perle; cu aspect de perle. 2. (fig.) perfect. ◊ (muz.) executat cu o claritate perfectă. 3. grevă ~ă = grevă în care muncitorii dintr-o întreprindere întrerup sau încetinesc lucrul la o fază de producție. 4. tipar ~ = tipăritură cu aspect neuniform, datorită fenomenului de perlare a cernelii de tipar; expectorație ~ă = expectorație eliminată la sfârșitul unei crize de astm. (< fr. perlé) Vezi definitia »
POPULARIZÁT, -Ă, popularizați, -te, adj. 1. Care este răspândit, cunoscut în masele largi. 2. Care este pe înțelesul publicului larg. – V. populariza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z