Definita cuvantului scuza
SCUZÁ, scuz, vb. I. 1. Refl. A cere scuze (2), a-și exprima (în fața cuiva) părerea de rău pentru o greșeală făcută; a se dezvinovăți, a se justifica. ◊ Expr. (Tranz. absol.) Scuzați! formulă de politețe prin care cineva își cere iertare pentru o greșeală, o stângăcie etc. 2. Tranz. A accepta, a primi scuzele (2) cuiva; a ierta. – Din it. scusare. Cf. fr. excuser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scuza
DEPROTEINIZÁ vb. tr. a îndepărta, prin precipitare, proteinele dintr-un produs biologic. (după engl. deproteinize) Vezi definitia »
EVANGELIZÁ vb. I. v. evangheliza. Vezi definitia »
ATOMIZÁ vb. tr. 1. a transforma un lichid în picături foarte fine prin pulverizare. 2. (fig.) a fărâmița; a distruge. (< fr. atomiser) Vezi definitia »
SULFURIZÁ vb. I. tr. A dezinfecta, a dezinsectiza și deratiza cu bioxid de sulf gazos. [< fr. sulfuriser]. Vezi definitia »
REGULARIZÁ vb. tr. 1. a supune unor norme, unor reguli. ◊ a pune în ordine, în concordanță. ◊ a cerceta erori de înregistrare prin stornări, virări etc. ◊ a stabili și a achita suma în contul căreia s-au făcut plăți provizorii. 2. a da o formă geometrică regulată unui obiect. 3. a modifica albia unei ape curgătoare pentru a avea un curs regulat. (< fr. régulariser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z