Definita cuvantului selecționa
SELECȚIONÁ, selecționéz, vb. I. 1. Tranz. A face o selecție, a alege, a tria după un anumit criteriu; a selecta; p. ext. a ameliora speciile animale și vegetale prin alegerea, în vederea reproducției, a indivizilor care întrunesc cele mai multe calități. 2. Refl. A se supune procesului de selecție naturală. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. sélectionner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu selecționa
OCAZIONÁ, ocazionez, vb. I. Tranz. (Rar) A pricinui, a prilejui, a cauza, a provoca (ceva cuiva). [Pr.: -zi-o-] – Din fr. occasionner. Vezi definitia »
CONSEMNÁ vb. I. tr. 1. A nota, a înregistra, a însemna. 2. A depune contra semnătură o sumă de bani spre păstrare la Casa de economii și consemnațiuni sau ca garanție la tribunal. 3. A opri disciplinar ieșirea militarilor din cazarmă. [< con- + semna, după fr. consigner, it. consegnare]. Vezi definitia »
ÎMPUȚINÁ, împuținez, vb. I. Refl. A se reduce ca număr, ca mărime; a se micșora, a descrește, a diminua, a scădea. ◊ Expr. A i se împuțina cuiva inima sau a se împuțina cu inima = a se descuraja; a se înfricoșa. – În + puțin. Vezi definitia »
Persoana fizica sau juridica care inchiriaza pe baza de contract de la o firma specializata in operatiuni de leasing bunuri materiale.Acestea la expirarea contractului pot fi returnate proprietarului sau cumparate. Engl. Lesse, franc.preneur de leasing, germ. Leasingnehmer. Lexicon de termeni turistici,Buc.,2002, Colectiv de autori Vezi definitia »
DESIGNÁ vb. tr. a desemna, a indica. (< fr. désigner) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z