Definita cuvantului semiologie
SEMIOLOGÍE s. f. 1. Parte a medicinii care se ocupă cu descrierea simptomelor și a semnelor diferitelor boli, precum și a metodelor de a le pune în evidență și de a le diagnostica; simptomatologie. 2. Știință care studiază semnele întrebuințate în cadrul vieții sociale; semiotică. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. sémiologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semiologie
PAPETĂRÍE s. f. magazin, raion într-o librărie, unde se vând caiete, creioane, hârtie etc.; articolele înseși. (< fr. papeterie) Vezi definitia »
APOPLEXÍE s.f. Suprimare subită a funcțiilor unui organ, a mișcării și a sensibilității, cauzată de o hemoragie cerebrală sau de astuparea unui vas capilar, fără ca respirația și circulația să fie întrerupte. [Gen. -iei. / < fr. apoplexie, cf. lat., gr. apoplexia]. Vezi definitia »
CATOPTROMANȚÍE s.f. Divinație cu ajutorul oglinzilor. (<fr. catoptromancie) Vezi definitia »
HOMOFOBÍE, homofobii, s.f. aversiune sau teamă patologică (fobie) care se manifestă printr-o discriminare sau ură față de persoanele cu o orientare sexuală alta decât cea heterosexuală, în principal față de homosexuali. Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie. (preluare din Wikipedia) Vezi definitia »
NEOLOGISMOMANÍE s. f. mania de a folosi neologisme în mod exagerat. (< neologism + -manie2) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z