Definita cuvantului semiparazitism
SEMIPARAZITÍSM s. n. Mod de viață al organismelor semiparazite. – Semi- + parazitism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semiparazitism
Neologism nord american de folosință internațională, sinonim la origine cu comedia muzicală sau cu o varietate a operetei, musicalul s-a definit treptat ca un spectacol constituit pe o acțiune dramatică unitară (distingându-se astfel de spectacolul de revistă sau de music-hall, alcătuite din piese de sine-stătătoare), într-o alternanță de scene vorbite, numere muzicale și coregrafice. Situațiile dramatice, bine caracterizate, uneori cu tentă tragică, limbajul muzical evoluat, legat nemijlocit de muzica ușoară modernă sau de jazz, delimitează clar musicalul de opereta tradițională Vezi definitia »
FAYOLÍSM s. n. doctrină potrivit căreia normele de conducere din marile întreprinderi se pot aplica și în administrația de stat. (< fr. fayolisme) Vezi definitia »
PRUDHONÍSM s.n. v. proudhonism. Vezi definitia »
muntealbism – termeni si expresii inventate de „traducatorul” muntelb (Munteanu Alexandru Bogdan), ca să obțină o nouă limbă română, muntealbismă, o limbă română modernizată, fără reguli lexicale si gramaticale, utilizând metoda alăturării de cuvinte din mai multe limbi, cuvinte ba din română, ba din engleză, ba din franceză. Vezi definitia »
ANTIPAPÍSM s. n. Stare a bisericii catolice în perioada în care este condusă de un antipapă. – Din fr. antipapisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z