Definita cuvantului semiprețios
SEMIPREȚIÓS, -OÁSĂ, semiprețioși, -oase, adj. (În sintagma) Piatră semiprețioasă = mineral cristalizat transparent sau translucid, în culori variate, cu duritate mare, folosit la bijuterii de mai mică valoare. – Semi- + prețios (după fr. semi-précieux).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu semiprețios
RUȘINÓS, -OÁSĂ, rușinoși, -oase, adj. 1. Care se rușinează ușor; sfios, timid. 2. Care constituie o rușine, care aduce rușine; blamabil, reprobabil. – Rușine + suf. -os. Vezi definitia »
PRECOMATÓS, -OÁSĂ adj. referitor la precomă. (< pre- + comatos) Vezi definitia »
PROESTÓS, proestoși, s. m. (Înv.) Călugăr sau preot cu cel mai înalt rang în ierarhia clericilor unei mănăstiri sau a unei biserici. [Pr.: pro-es-.Var.: proistós s. m.] – Din ngr. proestós. Vezi definitia »
Baftalos, un cuvant provenit din limba romana ,astazi fiind un argou folosit in rangul : manelistilor si aal cocalarilor . Definitieün om cu multa bafta(noroc) care la un moment data poate claca Vezi definitia »
MOTOCRÓS s. n. concurs de motociclism în circuit, pe un teren foarte accidentat. ♦ ~ nautic = cursă pe apă cu ambarcații mici cu motor, în circuit sau în linie dreaptă; motonautică. (< fr. motocross) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z