Definita cuvantului canicular
CANICULÁR, -Ă, caniculari, -e, adj. Privitor la caniculă, de caniculă; arzător, dogoritor, torid. – Din fr. caniculaire, lat. canicularis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu canicular
DISCIPLINÁR, -Ă, disciplinari, -e, adj. (Adesea adverbial) Conform cu disciplina, privitor la disciplină, urmărind disciplina sau disciplinarea. ◊ Pedeapsă (sau sancțiune) disciplinară = sancțiune care se aplică unei persoane pentru încălcarea regulilor de disciplină a muncii din instituția sau organizația în care activează. Pe cale disciplinară = prin pedeapsă disciplinară. – Din fr. disciplinaire. Vezi definitia »
POLISOÁR s.n. Instrument pentru lustruit unghiile. [< fr. polissoir]. Vezi definitia »
pretutindenár, pretutindenáră, adj. (înv.) care există, care se află, care se manifestă sau se exercită pretutindeni; pretutindenesc. Vezi definitia »
VENTRICULÁR, -Ă, ventriculari, -e, adj. Care ține de ventricule, privitor la ventricule, din regiunea ventriculelor. – Din fr. ventriculaire. Vezi definitia »
FERMOÁR s.n. Dispozitiv folosit la încheierea unor obiecte de piele, de pânză etc. ♦ Închizătoare, de os sau de metal a unui colier, a unui album etc. [Pron. -moar. / < fr. fermoir < fermer = a închide]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z