Definita cuvantului solstițial
SOLSTIȚIÁL, -Ă, solstițiali, -e, adj. Care ține de solstițiu, privitor la solstițiu. [Pr.: -ți-al] – Din fr. solsticial, lat. solstitialis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu solstițial
PATRIMONIÁL, -Ă adj. Referitor la un patrimoniu; care face parte dintr-un patrimoniu. [Pron. -ni-al. / cf. fr. patrimonial, lat. patrimonialis]. Vezi definitia »
TRANSFORMAȚIONÁL, -Ă adj. (Liv.) Referitor la transformări succesive. ♦ Gramatică transformațională = tip de gramatică bazată pe metode potrivit cărora se pot descoperi o serie de reguli care permit obținerea tuturor sintagmelor posibile într-o limbă dintr-un limitat număr de structuri profunde, cu ajutorul unor transformări succesive. [Pron. -ți-o-. / cf. engl. transformational, fr. transformationnel, it. transformazionale]. Vezi definitia »
INFORMAȚIONÁL, -Ă adj. De informație, care conține o informație. ♦ (Despre învățământ) Care urmărește transmiterea culturii obiective. [Pron. -ți-o-. / < fr. informationnel]. Vezi definitia »
SEMNÁL s. n. 1. semn convențional pentru transmiterea de informații, de avertismente, de comenzi la distanță. ◊ semnal topografic = baliză; exemplar, număr semnal = exemplar dintr-o carte sau publicație periodică, pe care se dă bunul de difuzare al redactorului respectiv. ◊ sunet convențional după care se recunosc anumite posturi de radio. ◊ semnal rutier = indicator de circulație. ◊ instalație prin care se transmite un semnal (1). ◊ semnal de alarmă = dispozitiv montat în vagoanele de călători, care, în caz de primejdie, poate fi acționat de orice călător, pentru a frâna trenul; a da semnalul = a lua inițiativa, a începe o acțiune. 2. (fig.) tot ceea ce anunță, determină începerea unei acțiuni sau servește ca impuls. 3. excitant, stimul senzorial care declanșează un reflex condiționat. (după fr. signal) Vezi definitia »
BÚCEFAL s. m. (fam.) cal de luptă sau de paradă. (<fr. bucéphale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z