Definita cuvantului somație
SOMÁȚIE, somații, s. f. Faptul de a soma; invitație prin care se pune cuiva în vedere să execute (sau să nu execute) ceva; ordin scris emanat de la o autoritate prin care se ordonă cuiva să execute (sau să înceteze de a executa) o acțiune. [Var.: (înv.) somațiúne s. f.] – Din fr. sommation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu somație
TELEMANÍE s.f. (Rar) Mania de a urmări cu orice preț și în orice condiții emisiunile de televiziune. [Gen. -iei. / < tele- + manie]. Vezi definitia »
EXOGAMÍE s.f. 1. Obicei în cadrul ginții matriarhale de a nu îngădui căsătoria între membrii aceleiași ginți. 2. (Biol.) Fuzionare a doi gameți în afara organismului. [Gen. -iei. / < fr. exogamie, cf. gr. exo – afară, gamos – căsătorie]. Vezi definitia »
ORANJERÍE s.f. Seră în care se cultivă portocali; (p. ext.) tapiserie care reprezintă o grădină de portocali. [Gen. -iei. / < fr. orangerie]. Vezi definitia »
SCATOLOGÍE s. f. 1. glumă sau literatură scabroasă în care se fac aluzii la tot felul de murdării; coprolalile. 2. (med.) tendință patologică de a utiliza cuvinte obscene, scabroase. (< fr. scatologie) Vezi definitia »
NERVURÁȚIE, nervurații, s. f. (Rar) Ansamblu de nervuri; mod de dispunere a nervurilor. – Nervură + suf. -ație. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z