Definita cuvantului sonda
SONDÁ, sondéz, vb. I. Tranz. 1. A cerceta, a supune unui sondaj straturile unui teren, adâncimea sau fundul unei ape etc.; a explora. ♦ A cerceta sau a evacua o cavitate a organismului cu ajutorul unei sonde. 2. Fig. A încerca să afli gândurile, sentimentele, intențiile cuiva; a iscodi, a ispiti; a tatona. – Din fr. sonder.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sonda
colidá, vb. I refl. (reg.; înv.) a se ciocni, a se izbi; a fi în conflict. Vezi definitia »
DISCORDÁ vb. I. intr. a nu concorda, a nu se potrivi. ◊ a fi discordant. II. tr. a relaxa. II. refl. (despre instrumente muzicale cu coarde) a se dezacorda. (< fr. discorder, lat. discordare) Vezi definitia »
SFIDÁ, sfidez, vb. I. Tranz. A înfrunta pe cineva cu dispreț, cu ostentație; a desfide. – Din it. sfidare. Vezi definitia »
BREDA, oraș în Olanda, port fluvial pe Merk; 154,6 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod feroviar. Metalurgie, constr. de mașini, produse din mătase, piel. și încălț., conserve de legume; ciocolată. Biserică gotică (sec. 15). În 1625, după o rezistență eroică, B. a fost cucerită de spaniolii conduși de generalul Spinola. Locul mai multor conferințe internaționale. Vezi definitia »
PARADÁ vb. I. intr. (Rar) A se arăta (în mod ostentativ); a se afișa. [< fr. parader]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z