Definita cuvantului simetric
SIMÉTRIC, -Ă, simetrici, -ce, adj. 1. (Despre lucruri sau forme) Care prezintă simetrie (1), care se caracterizează prin simetrie, ale cărui părți sunt așezate cu simetrie; (despre elemente care alcătuiesc un tot) care este așezat într-o anumită ordine; cu simetrie (1). 2. Spec. (Mat.; despre două puncte aparținând aceleiași figuri geometrice sau la două figuri diferite; p. ext. despre două figuri geometrice) Care prezintă simetrie (2). ♦ (Substantivat, n. și f.) Dreaptă sau punct așezat în simetrie cu altă dreaptă sau cu alt punct. ♦ Funcție simetrică = funcție a mai multor variabile care nu se schimbă, orice permutări ar suferi aceste variabile. – Din fr. symétrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu simetric
ETNIC, -Ă adj. Referitor la apartenența la un popor; specific unui popor. ◊ Nume etnic = nume de popor. [Cf. fr. ethnique, lat. ethnicus, gr. ethnos – popor]. Vezi definitia »
OPERETÍSTIC, -Ă, operetistici, -ce, adj. Referitor la operetă, de operetă. – Din it. operettistico. Vezi definitia »
PICNOLÉPTIC, -Ă adj. Referitor la picnolepsie. [< fr. pycnoleptique]. Vezi definitia »
ATRÉPSIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de atrepsie. (< fr. athrepsique) Vezi definitia »
MAGNETOCALÓRIC, -Ă adj. (despre un fenomen caloric) care se produce când se magnetizează o substanță feromagnetică. (< fr. magnétocalorique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z