Definita cuvantului canonicitate
CANONICITÁTE s. f. Însușirea de a fi canonic2. – Din fr. canonicité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu canonicitate
OBSECVIOZITÁTE s. f. (Livr.) Însușirea de a fi obsecvios; servilism, slugărnicie. [Pr.: -vi-o-] -Din fr. obséquiosité. Vezi definitia »
FECUNDITÁTE s.f. Capacitatea de a produce, de a rodi, de a se înmulți; rodnicie, fertilitate; capacitate a omului de a procrea. ♦ Numărul total al sarcinilor. ♦ (Fig.) Mare putere de creație artistică, putere de a activa intens. [Cf. fr. fécondité, lat. fecunditas]. Vezi definitia »
sfințitáte s.f. (înv.; art.; urmat de un adj. posesiv sau de un pronume personal, termen de reverență folosit pentru a vorbi cu sau despre un cleric) sfinția. Vezi definitia »
STABILITÁTE s. f. Însușirea de a fi stabil, solid, trainic; soliditate, statornicie; fermitate. ♦ Durabilitate, trăinicie. ♦ Faptul de a-și păstra locul, de a nu fi mișcat din loc; fixitate. ♦ Spec. (Fiz.) Proprietate a unui corp de a-și menține poziția sau de a reveni în poziția inițială. ♦ Situație sigură, fermă. – Din fr. stabilité, lat. stabilitas, -atis. Vezi definitia »
NELUPTÁTE v. NELUPTAT. (În expr.) Pe neluptate (rar, pe neluptat) = fără luptă, fără efort; de-a gata. [Formă gramaticală: (în expr.) neluptate] – Din ne- + luptat. [DLRM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z