Definita cuvantului simpozion
SIMPÓZION, simpozioane, s. n. 1. (În antichitate) Continuare a unui banchet cu cântece, dansuri și discuții variate. 2. Discuție organizată, pe baza unor scurte expuneri asupra unei teme literare, filozofice, științifice etc. de actualitate, purtate de câțiva vorbitori în fața și cu participarea publicului. [Pr.: -zi-on.Acc. și: simpozión] – Din ngr. simpósion, germ. Symposion.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu simpozion
ACTINÓN s.n. (Chim.) Izotop al radonului, obținut prin dezintegrarea actiniului. [< fr. actinon]. Vezi definitia »
BUTÓN, (1) butoane, s. n., (2) butoni, s. m. 1. S. n. Piesă mică, în formă de disc, care, prin apăsare sau învârtire, asigură un contact electric sau o acțiune mecanică. ♦ Fus legat cu un capăt de corpul unei piese care efectuează o mișcare circulară, situat excentric față de axa de rotație a acesteia. 2. S. m. Un fel de nasture mobil din metal, sidef sau alte materiale cu care se încheie gulerele, manșetele etc. ♦ Capsă (1). – Din fr. bouton. Vezi definitia »
TALIÓN s.n. Pedeapsă sau răzbunare care constă în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima lui. ♦ Legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, potrivit căreia vinovatul era tratat în același chip cum a procedat (sau a vrut să procedeze) cu victima sa. [Pron. -li-on. / < fr. talion, cf. lat. talio < talis – la fel]. Vezi definitia »
BERTÓN, bertoane, s. n. Barcă cu vâsle, din pânză cauciucată, folosită la bordul submarinelor și al navelor mici. – Fr. berthon. Vezi definitia »
MELOFÓN s. n. instrument muzical din familia alămurilor, asemănător cornului, cu pistoane. (< engl. mellophone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z