Definita cuvantului sincronoscop
SINCRONOSCÓP, sincronoscoape, s. n. 1. Instrument folosit pentru a indica dacă două fenomene periodice sunt sincrone. 2. Instrument folosit pentru determinarea momentului în care a fost realizată sincronizarea a două tensiuni electrice alternative. ♦ Instrument alcătuit dintr-un oscilograf catodic, folosit pentru reprezentarea vizuală a formelor de undă. – Din fr. synchronoscope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sincronoscop
CRONOTRÓP, -Ă adj. (fiziol.) referitor la regularitatea și frecvența unui ritm. (< fr. chronotrope) Vezi definitia »
DOP, dopuri, s. n. 1. Bucată de plută, de cauciuc, de sticlă etc. cu care se astupă deschizătura unei sticle, a unul vas îngust etc.; astupuș. ◊ Expr. (Mare) cât un dop sau dop de saca = (despre oameni; glumeț) mic și îndesat; bondoc. 2. Bucată de lemn care astupă deschizătura de sus a fluierului, a cavalului etc., lăsând o gaură mică prin care se suflă. 3. Piesă de metal cu care se închide o conductă. 4. Cerumen adunat în canalul auditiv extern al urechii, care împiedică auzul. – Cf. săs. dop. Vezi definitia »
FILANTRÓP, -OÁPĂ s. m. f. cel care practică filantropia; om darnic, mărinimos. (< fr. philanthrope, gr. philanthropos) Vezi definitia »
EOLOTRÓP, -Ă adj. anizotrop. (< fr. éolotrope) Vezi definitia »
GONADOTRÓP, gonadotropi, s. m. (Biol.) Hormon secretat de hipofiză cu acțiune stimulatoare asupra glandelor sexuale. – Din fr. gonadotrope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z