Definita cuvantului sincrotron
SINCROTRÓN, sincrotroane, s. n. (Fiz.) Accelerator de electroni folosit în fizica nucleară, în care electronii sunt accelerați întâi de un câmp magnetic variabil în timp, iar apoi de un câmp electric alternativ. – Din fr. synchrotron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sincrotron
TRIGÓN, trigoane, s. n. 1. Prăjitură în formă de triunghi, preparată din foi de plăcintă umplute cu nuci și muiate în sirop; prăjitură în formă de triunghi preparată din aluat franțuzesc umplut cu cremă de vanilie. 2. (În sintagma) Trigon cerebral = lamă de materie nervoasă care (împreună cu corpul calos) face legătura între emisferele cerebrale. – Din fr. trigone. Vezi definitia »
RUMBATRÓN, rumbatroane, s. n. Aparat folosit pentru obținerea curenților de foarte înaltă frecvență, care dau unde electromagnetice și lungimi de undă de ordinul decimetrului și al centimetrului. – Din fr. rhumbatron. Vezi definitia »
SPOROGÓN, sporogoni, s. m. Sporofit al mușchilor. – Din fr. sporogone. Vezi definitia »
Information Technology, reprezintă studiul, proiectarea, dezvoltarea, implementarea, managementul sistemelor informaționale bazate pe computere, în special aplicații software și harware. IT presupune utilizarea computerelor pentru convertirea, stocarea, protejarea, procesarea, transmiterea și primirea datatelor în format electronic. Vezi definitia »
SLAVOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă slavă. (< fr. slavophone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z