Definita cuvantului sinuzal
SINUZÁL, -Ă, sinuzali, -e, adj. Care aparține sinusului1, privitor la sinus1. – Din fr. sinusal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sinuzal
METÁL s.n. 1. Element chimic cu luciu caracteristic, bun conducător de căldură și de electricitate, ductil și maleabil, de obicei solid la temperatura obișnuită. 2. Aliaj al unor metale (1). [Pl. -le, -luri. / cf. fr. métal, germ. Metall < lat. metallun]. Vezi definitia »
CONTRADICȚIONÁL, -Ă adj. (Rar) Contradictoriu. [Pron. -ți-o-. / < contradicție + -onal]. Vezi definitia »
REGIONÁL, -Ă adj. referitor la o regiune. ◊ (s. f.) unitate organizatorică a unei organizații politice, economice sau de masă, corespunzătoare unei regiuni administrative. (< fr. régional) Vezi definitia »
DECINORMÁL, -Ă adj. (despre soluții) cu concentrație de zece ori mai mică decât aceea a unei soluții normale. (< fr. décinormal) Vezi definitia »
CRISTÁL, (2) cristale și (1) cristaluri, s. n. 1. Sticlă de o fabricație specială, transparentă și perfect incoloră, cu însușirea de a refracta puternic lumina, întrebuințată pentru fabricarea lentilelor optice și a unor obiecte de lux. ♦ Obiect fabricat din cristal (1). 2. Substanță minerală solidă, omogenă, cu o structură internă regulată, care se prezintă sub forma unor poliedre. ◊ Cristal de stâncă = varietate transparentă, incoloră, de cuarț, care se prezintă în cristale mari și care este folosită în industria optică, în radiotehnică, ca piatră semiprețioasă etc. 3. (În sintagma) Cristale lichide = substanțe mezomorfe folosite la realizarea unor dispozitive optoelectronice de afișare. – Din fr. cristal, lat. crystallus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z