Definita cuvantului spiritualiza
SPIRITUALIZÁ, spiritualizez, vb. I. Tranz. A încerca să dea sau a da fenomenelor, lucrurilor etc. un caracter sau un conținut spiritual, a încerca să le detașeze de materie. ♦ Refl. A căpăta o anumită adâncime spirituală. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. spiritualiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spiritualiza
PLASTICIZÁ vb. tr. 1. a face un material să devină plastic. 2. a exprima (ceva) prin imagini plastice, expresive, evocatoare. (< plastic + -iza) Vezi definitia »
VIZÁ2, vizez, vb. I. Tranz. 1. A dirija, a îndrepta o armă, un aparat de măsură etc. (sau o parte a lor) spre un anumit obiectiv. 2. Fig., A se referi, a face aluzie la ceva; a ținti, a avea ca obiectiv, a avea ca scop. – Din fr. viser. Vezi definitia »
TEORETIZÁ vb. I. tr. A scoate și a sistematiza ideile generale din datele unei cercetări; a formula principii; a teoriza. [Pron. te-o-. / cf. germ. theoretisieren]. Vezi definitia »
PRIVATIZÁ vb. tr. 1. a trece în proprietate particulară activități, servicii, bunuri care mai înainte au aparținut statului. 2. a începe să-și desfășoare activitatea pe cont propriu. (< fr. privatiser) Vezi definitia »
FETIȘIZÁ vb. tr. a face din ceva un fetiș. (< fr. fétichiser, germ. fetischisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z