Definita cuvantului spongier
SPONGIÉR, spongieri, s. m. (La plural) Încrengătură de animale nevertebrate cu corpul alcătuit dintr-o rețea compactă de fibre elastice și rezistente; (și la sg.) animal care face parte din această încrengătură. [Pr.: -gi-er] – Din fr. spongiaires.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spongier
giuvaér (-re), s. n. – Bijuterie, podoabă. – Var. juvaer. Mr. giuvair, megl. giăvăier. Tc. cevahir „diamant” (Șeineanu, II, 190; Lokotsch 694), cf. ngr. τσοβαέρι, alb. ğevaher (Meyer 81), bg. dževair.Der. giuvaerica, s. f. (bijuterie, podoabă), din ngr. τσοβαεριϰά, se folosește mai ales la pl.; giuvaiergiu, s. m. (bijutier), din tc. cevahirci. Vezi definitia »
NICTEMÉR s. n. interval de 24 de ore (o zi și o noapte), unitate fiziologică cuprinzând, pentru om și animale, o perioadă de ritmuri biologice. (< fr. nycthémère) Vezi definitia »
RUTIÉR, -Ă I. adj. referitor la drumuri, la șosele. ♦ transport ~ = transport făcut pe șosea; tractor ~ = tractor rapid, în general cu roți, folosit în orașe și pe șosele la transportarea remorcilor. II. s. m. ciclist participant la întrecerile sportive care se desfășoară pe șosele. (< fr. routier) Vezi definitia »
LÚGHER s. n. velier mic cu doi arbori, arborele mic fiind prevăzut cu o velă pătrată. (< engl. lugger) Vezi definitia »
scorțér, scorțéri, s.m. (reg.) scândură subțire cu care se înlocuiesc loitrele carului, pentru a putea transporta cartofi sau porumb. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z