Definita cuvantului spori
SPORÍ, sporésc, vb. IV. 1. Intranz., refl. și tranz. A crește sau a face să crească; a (se) mări, a (se) înmulți. 2. Intranz. A progresa, a înainta, a avea spor2. 3. Intranz. (Înv.) A-și da silința, a se zori. ♦ Tranz. A împinge, a îmboldi. 4. Tranz. (Reg.) A povesti (exagerând); a flecări, a sporovăi. – Din spor2. Pentru sensul 4, cf. bg. sporja, scr. sporiti „a discuta”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spori
CANCERI- elem. cancero-. Vezi definitia »
BOIERÍ, boieresc, vb. IV. 1. Tranz. A ridica pe cineva la rangul de boier. 2. Refl. Fig. A trăi sau a se comporta ca un boier, disprețuind munca. – Din boier. Vezi definitia »
ADAPAZARI, oraș în NV Turciei asiatice; 152, 3 mii loc. (1985). Ind. textilă și alim. (zahăr, tutun). Nod de c. f. pe linia Ankara-Istanbul. Vechiul nume: Adabazar. Vezi definitia »
IZOSPÓRI s.m.pl. Spori identici, care se găsesc la plantele inferioare. [Var. isospori s.m.pl. / < fr. isospores]. Vezi definitia »
adumbrí (a ~) (rar) (a-dum- / ad-um-) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. adumbrésc, imperf. 3 sg. adumbreá; conj. prez. 3 să adumbreáscă Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z