Definita cuvantului stavrid
STAVRÍD, stavrizi, s. m. Mic pește răpitor de mare, cu corpul fusiform, acoperit cu solzi mărunți și având linia laterală cu o curbură la jumătatea ei (Trachurus ponticus). – Din ngr. stavrídhi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stavrid
OXÍD s.m. Compus al oxigenului cu un corp simplu. ◊ Oxid de calciu = var nestins; oxid de carbon = Gaz toxic, incolor și inodor care ia naștere din arderile incomplete ale cărbunilor. // (În forma oxido-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) oxidare”, „oxid”. [< fr. oxyde]. Vezi definitia »
CONOÍD, -Ă I. adj. de formă conică. II. s. n. suprafață generată de o dreaptă care se menține paralelă cu un plan dat și se sprijină pe o dreaptă fixă și pe o curbă fixă. (< fr. conoïde) Vezi definitia »
PREFIXOÍD s.n. Pseudoprefix. [Pron. -xo-id. / < fr. préfixoïde]. Vezi definitia »
taxíd (-duri), s. n.1. Vizita unui negustor la furnizorii săi. – 2. Transport de mărfuri, încărcătură. Ngr. ταξίδι (Gáldi 159). Sec. XIX, înv. Vezi definitia »
HAPLODIPLOÍD, -Ă adj., s. n. (celulă, organism) care prezintă jumătate din numărul diploid de cromozomi. (< fr. haplodiploïde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z