Definita cuvantului capoc
CAPÓC s. n. Fibră vegetală asemănătoare cu lâna, dar cu o rezistență redusă, obținută din fructul unui arbore exotic (Ceiba pentandra) și folosită ca umplutură la saltele, la plăpumi, la centurile de salvare etc. – Din fr. kapok, capoc, engl. kapok.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu capoc
Soroc popular superstițios de la șezători, format dintr-un smoc de cânepă cu mai multe șuvițe dispuse circular(radial) din centrul smocului așezat de regulă pe un scaun. Fiecare șuviță era boteză cu un nume de fată sau de fecior și care se aprindea la smoc, cu o puzderie de cânepă, de la lampă sau vatră focului, apoi cât de repede ardeau șuvițele botezate așa se credea că se căsătoresc tinerii între ei. Are origini populare în satele de pe valea superioră a Mureșului și Bistra Mureșului, pe vremurile când se torcea cânepa. Vezi definitia »
Foișorul de Foc expr. (er., glum.) penis. Vezi definitia »
STOC s. n. 1. cantitate de mărfuri într-un depozit, magazin etc. 2. masă de rocă eruptivă consolidată care străpunge straturile scoarței în care se include. 3. cantitățile de apă ce se scurg în mod natural într-o secțiune a unui curs de apă într-un an mediu. (< fr., engl. stock) Vezi definitia »
rândunióc, rândunióci, s.m. (reg.) rândunel; rândunicoi. Vezi definitia »
motróc, motróci, s.m. (reg.) om prost, nătâng. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z