Definita cuvantului sterilizator
STERILIZATÓR, -OÁRE, sterilizatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană specializată în operațiile de sterilizare. 2. S. n. Aparat pentru sterilizarea, cu ajutorul căldurii, a instrumentelor chirurgicale, a pansamentelor etc. – Din fr. stérilisateur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sterilizator
BÓZGOR, bozgori, s.m. 1.Persoană are nu are o țară de origine. Membru al unei comunități etnice care nu a fost niciodată asociată cu un teritoriu. 2. Nomad. Vezi definitia »
PLURIVÓR, -Ă adj. 1. cu nutriție variată, omnivor. 2. (despre paraziți) care trăiește pe mai multe gazde. 3. (despre plante) care se dezvoltă pe mai multe substraturi. (< lat. plurivorus) Vezi definitia »
NAVIGATÓR, -OÁRE, navigatori, -oare, s. m. și f. 1. Persoană care întreprinde lungi călătorii pe mari și oceane; persoană care conduce o navă (1) sau face parte din personalul unei nave; p. ext. persoană care călătorește pe apă. 2. Membru al echipajului unei aeronave care conduce efectiv zborul ei. – Din fr. navigateur, it. navigatore. Vezi definitia »
CONVERTIZÓR, convertizoare, s. n. 1. Dispozitiv mecanic de transformare a mișcării sau a forțelor. 2. Cuptor căptușit cu materiale refractare, în care se obține oțelul topit. 3. Mașină sau grup de mașini electrice care transformă un gen de curent în altul. 4. Mașină pentru transformarea grișului în făină. – Din fr. convertisseur. Vezi definitia »
INCITATÓR, -OÁRE adj., s. m. f. (cel) care incită; instigator. (< fr. incitateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z