Definita cuvantului capot
CAPÓT2, capoate, s. n. 1. Îmbrăcăminte femeiască de casă, de obicei lungă până la călcâie; halat. 2. Învelitoare de pânză care acoperă diferite instrumente și aparate pe puntea unei nave. – Din fr. capot, capote.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu capot
hropót, hropóte, s.n. (reg.) horcăit, hârâit, hârcâit. Vezi definitia »
BRUNOT [brünó], Ferdinand (1860-1938), lingvist francez. Specialist în istoria limbii franceze și în lingvistică generală („Gîndirea și limba”, „Istoria limbii franceze de la origini pînă la 1900”). Vezi definitia »
ACTINÓT s.n. (Geol.) Mineral de culoare verde ca măslina, cu cristale alungite, care se găsește în unele roci eruptive. [< fr. actinote]. Vezi definitia »
SPOT s.n. 1. Pată luminoasă produsă pe o scară gradată sau pe un ecran de către o rază de lumină reflectată pe oglinda unui instrument de măsură. 2. (Teatru) Fascicul luminos concentrat, invariabil; proiector care produce acest fascicul. 3. Scurt anunț publicitar, la radio sau la televiziune. 4. (Fin.) Operație de plată imediată (la vedere). (cf. fr. spot) Vezi definitia »
BERTHELOT [bertló], Henri Mathias (1861-1931), general francez. Ca șef al misiunii militare în România, a contribuit la reorganizarea armatei române în primăvara anului 1917. A sprijinit aspirațiile poporului român pentru realizarea statului național unitar. M. de onoare al Acad. Române (1926). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z