Definita cuvantului stiliza
STILIZÁ, stilizez, vb. I. Tranz. 1. A da unui text o formă mai corectă, mai îngrijită. 2. (În artele plastice) A reproduce un obiect din natură în linii simplificate, esențiale, în scop decorativ. ♦ A prelucra un motiv de coregrafie sau de muzică populară, păstrând elementele originare esențiale. – Din fr. styliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stiliza
LEGALIZÁ, legalizez, vb. I. Tranz. A atesta autenticitatea; a da formă legală unui act, unui document. ♦ A da caracter legal unui fapt, unei situații, a face să fie recunoscut în mod oficial. – Din fr. légaliser. Vezi definitia »
SUBTILIZÁ vb. I. tr. 1. a face subtil, fin, pătrunzător. 2. (arg.) a face ceva să dispară pe nesimțite; a sustrage, a fura. II. intr. a folosi subtilități, a avea mult rafinament. (< fr. subtiliser) Vezi definitia »
TIPIZÁ vb. I. tr. A face (ceva) tipic; a da valoare, caracter de tip unui personaj, unei situații etc. [Cf. it. tipizzare, germ. typisieren]. Vezi definitia »
abstractizá (a~) vb., ind. prez. 3 abstractizeáză Vezi definitia »
VITAMINIZÁ vb. I. tr. a îmbogăți alimentele în vitamine. II. refl. a urma un tratament cu vitamine. (< germ. vitaminisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z