Definita cuvantului sobă
SÓBĂ1, sobe, s. f. Instalație pentru încălzit (cu lemne, cărbuni, gaze etc.) încăperile de locuit sau pentru gătit, făcută din cărămidă, din teracotă, din fier sau din fontă. – Din tc. soba.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sobă
CRONICHÉTĂ s.f. Cronică de dimensiuni reduse. [Cf. fr. chroniquette]. Vezi definitia »
RĂSCROIÁLĂ, răscroieli, s. f. Acțiunea de a răscroi și rezultatul ei; tăietură adâncită în croiala unei haine, în special la mâneci și la gât; răscroitură. ♦ Bucată de material care cade când se răscroiește. [Pr.: -cro-ia-] – Răscroi + suf. -eală. Vezi definitia »
CORÍZĂ, corize, s. f. Inflamație a mucoasei nasului; guturai. ◊ Coriză spasmodică = boală alergică apărută la persoanele sensibilizate la diferite substanțe din aer. Coriză contagioasă = boală de natură virotică sau microbiană, întâlnită la unele păsări de curte (găini și curci). – Din fr. coryza. Vezi definitia »
GORJEÁNCĂ, gorjence, s. f. Femeie născută și crescută în județul Gorj. ♦ Locuitoare din județul Gorj. – Gorjean + suf. -că. Vezi definitia »
ASCARIDIÓZĂ, ascaridioze, s. f. Boală parazitară provocată de diferite specii de limbrici. [Pr.: -di-o-] – Din fr. ascaridiose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z