Definita cuvantului strofantină
STROFANTÍNĂ s. f. Substanță toxică extrasă din semințele de strofant, întrebuințată în medicină ca tonic cardiac. – Din fr. strophantine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu strofantină
IGUÁNĂ GUA-/ s. f. reptilă din regiunile tropicale, mare, având o creastă dințată pe spate, cu carnea și ouăle comestibile. (< fr. iguane, sp. iguana) Vezi definitia »
LOZÍNCĂ, lozinci, s. f. Formulare concisă și pregnantă a unei idei, destinată să rețină atenția și utilizată pentru propagandă politică, publicitate etc. ♦ Placardă, afiș etc. pe care se află o inscripție cu un astfel de conținut. – Din germ. Losung. Vezi definitia »
VINEGRÉTĂ s.f. Amestec emulsionat de oțet, suc de lămâie, sare, piper, eventual și muștar, folosit pentru asezonarea salatelor sau ca bază pentru alte sosuri reci. Vezi definitia »
FUGÁSĂ s. f. 1. mină dintr-o încărcătură explozivă și o umplutură de materiale diferite, care se aruncă contra atacatorului. 2. recipient încărcat cu substanțe toxice, amestec incendiar etc., folosit pentru incendierea diferitelor obiective. (< fr. fougasse) Vezi definitia »
IZOBÁTĂ, izobate, s. f. (Geogr.) Linie care unește, pe o hartă, punctele cu aceeași adâncime față de o suprafață de referință (lac, mare, ocean). – Din fr. isobathe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z