Definita cuvantului supralicitare
SUPRALICITÁRE, supralicitări, s. f. Acțiunea de a supralicita.V. supralicita.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu supralicitare
CALCINARE (‹ fr.) s. f. 1. Operație de transformare a unei substanțe chimice în alta prin încălzire în aer sau curent de oxigen, la temperaturi înalte, în scopul eliminării apei (de cristalizare, de constituție etc.), înlăturării unor compuși volatili, oxidării etc. 2. Încălzire a unui minereu, în absența aerului, pînă la o temperatură inferioară celei de topire, în scopul eliminării apei sau al disocierii carbonaților. Vezi definitia »
a avea trecere expr. 1. (d. un produs comercial) a se vinde bine. 2. a avea influență, a se bucura de apreciere Vezi definitia »
MÁZĂRE s. f. Plantă erbacee de cultură, din familia leguminoaselor, cu flori albe sau trandafirii și cu semințe sferice, comestibile, închise în păstăi (Pisum sativum). ◊ Mazăre de câmp = plantă asemănătoare cu mazărea, cultivată ca nutreț pentru vite (Pisum arvense). Mazăre sălbatică = plantă erbacee agățătoare cu flori roșii, parfumate (Pisum elatius). ♦ P. restr. Păstăile (cu semințe) sau semințele comestibile ale acestei plante; p. ext. mâncare pregătită din aceste semințe. – Cf. alb. modhullë. Vezi definitia »
AMELIORÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) ameliora; ameliorație. 2. proces de creare a unor noi soiuri de plante de cultură și de îmbunătățire a celor existente. (< ameliora) Vezi definitia »
ÎNSEILÁRE s. f. v. însăilare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z