Definita cuvantului cubilou
CUBILÓU, cubilouri, s. n. Cuptor vertical cilindric, format dintr-o manta de tablă căptușită cu cărămidă refractară, în care se încălzește metalul împreună cu combustibilul și cu materialele auxiliare, pentru a obține fuziunea metalului sau pentru topirea și turnarea lui în forme. – Din fr. cubilot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cubilou
LAVABÓU s. n. 1. lavoar. ◊ chiuvetă de perete. 2. spălător comun cu chiuvete (în căzărmi, internate etc.). (< fr. lavabo) Vezi definitia »
ETAMBÓU, etambouri, s. n. 1. Element de rezistență al scheletului unei nave, amplasat la pupă și care susține cârma. ◊ Tub etambou = tub montat la pupa navei, prin care trece axul elicei. 2. Element de rezistență din scheletul unui avion, situat la extremitatea din spate a fuzelajului. – Din fr. étambot. Vezi definitia »
FERODÓU s.n. Țesătură de fire metalice și de azbest folosită ca garnitură la discurile de ambreiaj, la saboții de frână etc.; metalazbest. [< fr. ferrodo – nume comercial]. Vezi definitia »
BORDERÓU, borderouri, s. n. Tablou sau listă în care se trec sumele unui cont, hârtiile unui dosar, materialele dintr-o magazie etc. – Fr. bordereau. Vezi definitia »
CAZINÓU s.n. Local public în stațiunile balneoclimaterice, cu săli de jocuri, de spectacole, de dans, restaurante etc. [Var. cazino s.n. / < fr. casino]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z