Definita cuvantului superheterodină
SUPERHETERODÍNĂ s. f. Procedeu de radiorecepție în care frecvența undei recepționate este schimbată cu ajutorul unui oscilator local, obținându-se, în scopul detectării, amplificării și difuzării, un semnal de frecvență intermediară fixă. – Din fr. superhétérodyne.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu superheterodină
TROFONEVRÓZĂ s. f. tulburare a troficității, ca urmare a îmbolnăvirii sistemului nervos. (< fr. trophonévrose) Vezi definitia »
BIBLIOTÉHNICĂ s. f. tehnica producerii materiale a cărții. (după fr. bibliotechnie) Vezi definitia »
MENOPÁUZĂ s. f. Fenomen fiziologic complex, care constă în încetarea definitivă a menstruației la femei, ca urmare a încetării funcției ovariene. [Pr.: -pa-u-] – Din fr. ménopause. Vezi definitia »
APOSTRÓFĂ, apostrofe, s. f. Imputare, mustrare adresată cuiva (pe un ton violent). ♦ Figură retorică prin care vorbitorul sau scriitorul, întrerupându-și cursul povestirii, se adresează direct unei persoane sau unui lucru personificat. – Fr. apostrophe (lat. lit. apostropha). Vezi definitia »
DERMATOMICÓZĂ, dermatomicoze, s. f. Infecție provocată de ciuperci microscopice, localizată la suprafața pielii și la unghii, păr etc. – Din fr. dermatomycose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z