Definita cuvantului suplini
SUPLINÍ, suplinesc, vb. IV. Tranz. 1. A înlocui pe cineva (temporar) în funcții sau în obligații, a ține locul. ♦ A ține loc de ceva. 2. A adăuga ceva ce lipsește; a împlini, a completa o lipsă. – Din it. supplire (după plin).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suplini
CUMPĂNÍ, cumpănesc, vb. IV. 1. Tranz. A cântări (cu cumpăna). ♦ A aprecia greutatea sau alte calități ale unui obiect. 2. Tranz. A pune în stare de echilibru; a echilibra. 3. Refl. și tranz. A (se) clătina, a (se) legăna. 4. Tranz. și intranz. Fig. A cântări cu mintea, a chibzui, a socoti. ♦ Refl. A sta la îndoială înainte de a lua o hotărâre; a șovăi. 5. Refl. Fig. A lua o hotărâre; a se decide. 6. Tranz. Fig. (Reg.) A îndemna, a sfătui. 7. Tranz. Fig. A fi mai presus de...; a întrece; a precumpăni. – Din cumpănă. Vezi definitia »
PLENI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „deplin”, „plin”. [Var. plen-. / < it. pleni-, cf. lat. plenus]. Vezi definitia »
BĂȚANI, com. în jud. Covasna; 4.230 loc. (1991). Cetate sătească cu biserică (sec. 15). Reșed. com. este satul Bățanii Mari. Vezi definitia »
cărăbăni, cărăbănesc I v. t. a fura. II v. r. a pleca, a fugi. Vezi definitia »
ARCĂNÍ, arcănesc, vb. IV. Tranz. (Înv.) A prinde cu arcanul. – Din arcan1. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z