Definita cuvantului subsolaj
SUBSOLÁJ, subsolaje, s. n. Lucrare agricolă executată în același timp cu aratul, prin care se afânează zona inferioară adâncimii la care pătrunde plugul. – După fr. sous-solage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu subsolaj
ANTURÁJ s. n. mediul social în care trăiește cineva. (< fr. entourage) Vezi definitia »
MARTELÁJ s.n. (Med.) Procedeu învechit de castrare prin strivirea cordonului testicular cu un ciocan special. [< fr. martelage]. Vezi definitia »
PESCÁJ, pescaje, s. n. Adâncimea de cufundare în apă a unei nave, măsurată până la linia de plutire, care variază în raport cu încărcătura. Cf. it. pescagione. Vezi definitia »
Superaliaj cu 80 Nichel , 20 Crom si urme de Aluminiu si Titan . Folosit la producerea palelor turbinelor si paletelor apartinand navelormaritime de mare tonaj . Vezi definitia »
CALÁJ s.n. I. 1. Imobilizare a unui organ de mașină. 2. Așezare la orizontală a suportului unui aparat topografic de vizare. 3. Mod de așezare a aripii sau a ampenajelor față de fuzelajul unui avion. II. 1. Postament de grinzi de lemn pe care stau navele în cală. 2. Adâncime la care se cufundă în apă o navă. V. pescaj. [Cf. fr. calage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z