Definita cuvantului substantival
SUBSTANTIVÁL, -Ă, substantivali, -e, adj. Care ține de substantiv, care este de natura substantivului. ♦ (Adverbial) Cu valoare de substantiv, ca substantiv. – Din fr. substantival.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu substantival
TRICEFÁL, -Ă adj. 1. (despre un făt) cu trei capete. 2. (fig.) cu trei conducători. (< fr. tricéphale) Vezi definitia »
BISĂPTĂMÂNÁL, -Ă adj., s.n. (Publicație) care apare de două ori pe săptămână. [Cf. it. bisettimanale]. Vezi definitia »
NOMINÁL, -Ă, nominali, -e, adj. 1. Care conține nume, care indica un nume, de nume; după nume; pe nume. ◊ Valoare nominală = valoare indicată pe o acțiune, pe o hârtie-monedă (care uneori nu corespunde cu valoarea reală; valoare oficială. Putere (sau valoare) nominală = putere pentru care a fost conceput un anumit sistem tehnic. ♦ Care figurează (numai) cu numele; care este de formă. ♦ Care este calculat în bani. 2. (Gram.) Care face parte din categoria numelui, care ține de categoria numelui, care se adaugă la nume, care formează un nume. ◊ Flexiune nominală = declinare. Predicat nominal = predicat alcătuit dintr-un nume predicativ și un verb copulativ la un mod personal. – Din fr. nominal, lat. nominalis. Vezi definitia »
SISÁL s.m. Plantă textilă tropicală, din fibrele căreia se confecționează sfoară, țesături aspre etc.; material textil făcut din fibrele acestei plante. [< fr. sisal]. Vezi definitia »
COPÁL s.n. Rășină naturală transparentă, de culoare galbenă, care provine din descompunerea în pământ a arborilor rășinoși fosili sau din diverse plante tropicale, folosindu-se în special la prepararea lacurilor. [< fr. copal, cf. peruv. copalle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z