Definita cuvantului surprinde
SURPRÍNDE, surprínd, vb. III. Tranz. 1. A prinde pe cineva pe neașteptate asupra unui fapt. ♦ A găsi pe cineva nepregătit, neprevenit, a da peste cineva, a-l lua prin surprindere. 2. A mira, a uimi, a ului. 3. A băga de seamă, a observa (pe furiș), a sesiza; a remarca; a descoperi în mod brusc. – Din fr. surprendre (după prinde).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu surprinde
MERÍNDE, merinde, s. f. Hrană (rece) pe care o ia cineva când pleacă la drum sau la lucru; p. gener. alimente, hrană, mâncare. – Lat. merenda. Vezi definitia »
EFEMERÍDE s. f. pl. 1. ordin de insecte pseudonevroptere care nu trăiesc în stare adultă decât o zi. ◊ plante cu ciclul de viață foarte scurt. 2. tabele astronomice în care sunt indicate pozițiile zilnice ale aștrilor. 3. note, noțite (de ziar, de calendar) care indică evenimentele petrecute la epoci diferite în aceeași zi. 4. (fig.) gânduri, idei, lucruri etc. trecătoare. (< fr. éphéméridés) Vezi definitia »
cât cuprinde / încape expr. foarte mult; nelimitat. Vezi definitia »
Bermúde (Insulele ~) s. propriu f. pl. Vezi definitia »
POLIAMÍDE s.f.pl. Mase plastice obținute prin policondensarea aminoacizilor. [Sg. poliamidă. / < fr. polyamides]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z