Definita cuvantului surprindere
SURPRÍNDERE, surprinderi, s. f. 1. Faptul de a surprinde (sau de a fi surprins). ◊ Loc. adj. și adv. Prin surprindere = neașteptat, neprevăzut. 2. Sentiment, stare de uimire, de uluire; surpriză. 3. Observare, descoperire, sesizare (a unui aspect momentan). – V. surprinde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu surprindere
1.petrcere,distractie,hora,jocuri de hazard;2a-si bate joc,a lua in ras;2joc de cuvinte,aluziune glumeata fondata pe asemanarea vorbelor;3miscare usoara si regulata:jocul unei masini,jocul ochilor,jocul usii,;8joc mistic Vezi definitia »
RÂNJÍRE, rânjiri, s. f. Faptul de a (se) rânji; rânjet. – V. rânji. Vezi definitia »
IRADIÉRE s. f. 1. acțiunea de a iradia. 2. expunere a unei substanțe la acțiunea unui flux de fotoni sau de particule. 3. expunere a organismului la acțiunea unor radiații ionizante, în scop terapeutic, diagnostic sau accidental. 4. difuziune a unui impuls nervos de la o zonă la alta. (< iradia) Vezi definitia »
OBSERVÁRE s. f. 1. acțiunea de a observa. ◊ observație (3). 2. (mil.) cercetare, supraveghere a inamicului și a obiectivelor lui în scopul obținerii de informații. 3. (stat.) prima fază a cercetării, constând din înregistrarea informațiilor cu privire la caracteristicile unităților unei colectivități statistice. (< observa) Vezi definitia »
CONVORBÍRE s. f. discuție, conversație. ♦ ~ telefonică = discuție prin telefon. (< convorbi) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z