Definita cuvantului suburban
SUBURBÁN, -Ă, suburbani, -e, adj. Care ține de o suburbie, situat într-o suburbie, privitor la o suburbie. ◊ Comună suburbană = comună situată în imediata apropiere a unui oraș sau la marginea acestuia și depinzând administrativ de acesta. ♦ (Despre mijloace de transport) Care circulă în împrejurimile orașului, care face legătura între oraș și suburbii. ♦ Fig. (Rar; despre comportarea, limbajul etc. cuiva) Lipsit de politețe; vulgar. – Din fr. suburbain, lat. suburbanus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suburban
BASARABEÁN, -Ă, basarabeni, -e, 1. adj. Care aparține Basarabiei sau populației ei; propriu Basarabiei. 2. s.m. Persoană care face parte din populația de bază a Basarabiei sau este originară din Basarabia. (din n. pr. Basarabia + suf. -ean) 3. Persoană de origine română de pe teritoriul Republicii Moldova. Vezi definitia »
INFRAMICROBIÁN, -Ă adj. Referitor la inframicrobi, de inframicrobi. [Pron. -bi-an. / < fr. inframicrobien]. Vezi definitia »
jopârlán, jopârláni, s.m. (reg.) iepure mare. Vezi definitia »
RAHIDIÁN, -Ă, rahidieni, -e, adj. Care aparține coloanei vertebrale sau măduvei spinării, privitor la coloana vertebrală sau la măduva spinării. ♦ Canal rahidian = canalul format din vertebre, care conține măduva spinării. Anestezie rahidiană = rahianestezie. [Pr.: -di-an] – Din fr. rachidien. Vezi definitia »
CIOBÁN, ciobani, s. m. 1. Persoană care paște, păzește și îngrijește oile; păstor, păcurar. ♦ Proprietar de oi; baci. 2. Compus: ciobanul-cu-oile = numele unei constelații din emisfera boreală; lira. – Din tc. çoban. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z