Definita cuvantului competență
COMPETÉNȚĂ, competențe, s. f. Capacitate a cuiva de a se pronunța asupra unui lucru, pe temeiul unei cunoașteri adânci a problemei în discuție; capacitate a unei autorități, a unui funcționar etc. de a exercita anumite atribuții. ◊ Expr. A fi de competența cuiva = a intra în atribuțiile cuiva. A-și declina competența = a se declara lipsit de autoritate (legală) sau fără pregătirea necesară pentru a judeca o chestiune sau pentru a se pronunța într-o problemă. [Var.: competínță s. f.] – Din fr. compétence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu competență
ZÁRCĂ s. f. (Trans.) Carceră, celulă. ♦ (P.ext.) Închisoare. Zarca Gherlei. (din magh. zárka = carceră, celulă < zár = a închide) Vezi definitia »
pleósă, pleóse, s.f. (reg.) s.f. (reg.) cot al unei ape curgătoare. Vezi definitia »
năglúgă s.f. (reg.) emfizem pulmonar. Vezi definitia »
zacúscă s. f. – Gustare în stil rusesc, asemănătoare unui picnic. Rus. zakuska (Tiktin). Vezi definitia »
CÁLĂ1, cale, s. f. 1. Încăpere în fundul unei nave și destinată încărcăturii acesteia; hambar (3). 2. Platformă ușor înclinată pe care se construiesc sau se repară nave. 3. Piesă prismatică din lemn sau din metal care se așază în fața roții unui vehicul spre a-l imobiliza. 4. Piesă în formă de prismă, de cilindru sau paralelipipedică, având o dimensiune foarte precisă, cu care se controlează dimensiunile pieselor în construcția de mașini. – Din fr. cale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z