Definita cuvantului sudafrican
SUD-AFRICÁN, -Ă, sud-africani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din una dintre populațiile indigene ale Africii de Sud sau este originară de acolo; spec. persoană care face parte din populația de bază a Republicii Africa de Sud sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Africii de Sud, Republicii Africii de Sud sau sud-africanilor (1), privitor la Africa de Sud, la Republica Africii de Sud sau la sud-africani. – Din fr. sud-africain.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sudafrican
WAGNERIÁN, -Ă I. adj. propriu lui Wagner și muzicii lui. II. s. m. f. adept, admirator al muzicii lui Wagner. (< fr. wagnérién) Vezi definitia »
CARAGIALIÁN, -Ă, caragialieni, -e, adj. Caragialesc. [Pr.: -li-an] – Caragiale (n. pr.) + suf. -ian. Vezi definitia »
STILOMASTOIDIÁN, -Ă adj., s. m. (orificiu) între apofiza mastoidă și originea celei stiloide. (< fr. stylo-mastoïdien) Vezi definitia »
MAURITIÁN, -Ă, mauritiéni, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Mauritius sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Mauritius sau mauritienilor (1.), privitor la insula Mauritius sau la mauritieni, originar din Mauritius. (cf. fr. mauricien) Vezi definitia »
RAHIDIÁN, -Ă, rahidieni, -e, adj. Care aparține coloanei vertebrale sau măduvei spinării, privitor la coloana vertebrală sau la măduva spinării. ♦ Canal rahidian = canalul format din vertebre, care conține măduva spinării. Anestezie rahidiană = rahianestezie. [Pr.: -di-an] – Din fr. rachidien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z