Definita cuvantului sufixoid
SUFIXOÍD, sufixoide, s. n. (Lingv.) Element de compunere sau cuvânt folosit ca sufix la formarea unor termeni științifici și tehnici. – Din fr. suffixoide.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sufixoid
a fi în ofsaid expr. 1. (în fotbal sau în hochei) a fi în poziție neregulamentară de joc în terenul advers. 2. (fig.) a acționa în mod necinstit, a comite un act ilegal. 3. (intl.) a nu fi la curent cu ultimele evenimente. Vezi definitia »
DURACÍD s.m. Aliaj de fier și siliciu, rezistent la acțiunea acizilor și la oxidare. [Nume comercial]. Vezi definitia »
HASID, hasidim, s.m. Membru al uneia sau mai multe secte mistice evreiești, în special al uneiea fondate în secolul 18. Adverb: Hasidic. Adjectiv: Hasidit. De la evreiescul hasid: pios Sursa: The Oxford Concise Dictionary, Oxford at the Clarendon Press Vezi definitia »
RIGÍD, -Ă adj. 1. (despre corpuri) care nu se deformează sub acțiunea forțelor exterioare; lipsit de flexibilitate; țeapăn. ◊ (tehn.; despre piese, legături) fix, imobil. 2. (fig.) care nu admite abateri; sever, neînduplecat, intransigent. (< fr. rigide, lat. rigidus) Vezi definitia »
FLACÍD, -Ă adj. Flasc. ♦ (Despre tulpini) Crescut drept, dar care mai târziu se îndoaie dintr-o cauză oarecare. [< lat. flaccidus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z