Definita cuvantului sulfuriza
SULFURIZÁ, sulfurizez, vb. I. Tranz. A supune unei sulfurizări. – Din fr. sulfuriser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sulfuriza
DINAMIZÁ vb. tr. a face (mai) dinamic, (mai) activ (pe cineva); a stimula. (< fr. dynamiser) Vezi definitia »
GELATINIZÁ vb. I. tr., refl. A (se) transforma în gelatină; a (se) îmbiba cu gelatină. [P.i. -zez. / cf. fr. gélatinifier]. Vezi definitia »
ANATEMIZÁ, anatemizez, vb. I. Tranz. (Rar) A pronunța anatema asupra cuiva. – Din anatemă. Vezi definitia »
VULCANIZÁ, vulcanizez, vb. I. Tranz. A modifica structura cauciucului brut prin încălzire cu sulf (obținându-se astfel un produs de o mai mare elasticitate, insolubil în solvenții obișnuiți); a repara, a lipi un obiect de cauciuc cu ajutorul procedeului descris mai sus. – Din fr. vulcaniser. Vezi definitia »
BREAZA 1. Oraș în jud. Prahova, situat în zona subcarpatică, pe valea Prahovei, la 43 km de Ploiești, la 380-450 m alt.; 19.142 loc. (1991). Expl. de marno-calcare (Gura Beliei), marne, argile și balast. Fabrici de var, cărămidă și gips. Constr. de elemente de precizie (injectoare, distribuitoare, elemente de supape). Panificație. Produse de artizanat. Stațiune climaterică. Biserică (1777), case din sec. 18-19. Muzeu etnografic. Prima atestare documentară datează din 1510. Declarat oraș în 1952. 2. Com. în jud. Buzău; 3.705 loc. (1991). 3. Com. în jud. Mureș; 2.530 loc. (1991). 4. Com. în jud. Suceava, pe rîul Moldova; 1.848 loc. (1991). Prelucr. lemnului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z