Definita cuvantului comunal
COMUNÁL, -Ă, comunali, -e, adj. Al comunei, privitor la comună. – Din fr. communal, lat. communalis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu comunal
ANTIREUMATISMÁL, -Ă adj., s. n. antireumatic. (< fr. antirheumatismal) Vezi definitia »
NOMINÁL, -Ă, nominali, -e, adj. 1. Care conține nume, care indica un nume, de nume; după nume; pe nume. ◊ Valoare nominală = valoare indicată pe o acțiune, pe o hârtie-monedă (care uneori nu corespunde cu valoarea reală; valoare oficială. Putere (sau valoare) nominală = putere pentru care a fost conceput un anumit sistem tehnic. ♦ Care figurează (numai) cu numele; care este de formă. ♦ Care este calculat în bani. 2. (Gram.) Care face parte din categoria numelui, care ține de categoria numelui, care se adaugă la nume, care formează un nume. ◊ Flexiune nominală = declinare. Predicat nominal = predicat alcătuit dintr-un nume predicativ și un verb copulativ la un mod personal. – Din fr. nominal, lat. nominalis. Vezi definitia »
DUODECIMÁL, -Ă, duodecimali, -e, adj. Care are la bază diviziunea în 12 unități; al cărui număr de bază este 12. [Pr.: du-o-] – Din fr. duodécimal. Vezi definitia »
SEMICRISTÁL s. n. cristal de calitate inferioară; sticlă compusă din silice, oxid de plumb, barită, var și sodă. (< fr. semi-cristal) Vezi definitia »
CANTÁL s.n. Varietate de brânză de rețetă franțuzească, fermentată, cu pastă dură. [< fr. cantal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z