Definita cuvantului conceptualism
CONCEPTUALÍSM s. n. Concepție filosofică scolastică, inițiată de Abélard, care recunoaște existența mintală a generalului, a conceptelor. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. conceptualisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu conceptualism
PLUTONÍSM s. n. 1. totalitatea fenomenelor și proceselor geologice legate de formarea magmelor în adâncime și de mișcările acestora. 2. concepție care exagerează rolul căldurii în procesul de formare a rocilor. (< fr. plutonisme) Vezi definitia »
BAROCHÍSM s.n. Tendință artistică care se manifestă prin mișcare, tematică extravagantă, ornamentație excesivă, gustul efectelor teatrale și uluitoare. [Cf. it. barocchismo, fr. baroquisme]. Vezi definitia »
CLASICÍSM s. n. 1. Ansamblu de trăsături proprii culturii antice greco-latine din cel mai înalt stadiu de dezvoltare a ei, caracterizată prin armonie, puritate, sobrietate etc. 2. Curent în arta si literatura europeană, apărut în sec. XVII în Franța, caracterizat prin imitarea modelelor antice greco-latine, prin interesul pentru aspectul moral, prin urmărirea unui ideal, prin disciplinarea imaginației și a sensibilității, prin ordine, echilibru și claritate. 3. Perioadă din istoria culturii universale sau naționale ale cărei creații reprezintă un maximum de realizare artistică pentru perioada respectivă. – Din fr. classicisme. Vezi definitia »
ANATROPÍSM s. n. curbare a plantelor în direcția factorului de excitație. (< fr. anatropisme) Vezi definitia »
EXOREÍSM s.n. Caracter exoreic. [Pron. -re-ism. / < fr. exoréisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z