Definita cuvantului confuzionism
CONFUZIONÍSM, confuzionisme, s. n. (Rar) Tendință de a crea confuzie, dezorientare. [Pr.: -zi-o] – Din fr. confusionnisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu confuzionism
ULTRAMONTANÍSM s. n. Curent în cadrul catolicismului, care nu admite unele libertăți organizatorice ale Bisericii catolice din Franța față de Papă. – Din fr. ultramontanisme. Vezi definitia »
ANTITRINITARÍSM s. n. Doctrină eretică, în biserica veche, care nega dogma creștină trinitară. – Fr. antitrinitairisme. Vezi definitia »
POPORANÍSM s.n. Curent social-politic de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX care considera masa țărănească drept elementul de bază al dezvoltării sociale. ♦ Curent literar care înfățișa cu precădere țărănimea. [< poporan + -ism, după rus. narodnicestvo]. Vezi definitia »
CATOLICÍSM s. n. Confesiune creștină care recunoaște primatul papei, infailibilitatea lui în materie de dogmă și de morală, purcederea „Sfântului Duh” de la Dumnezeu-Tatăl și de la Dumnezeu-Fiul, existența purgatoriului etc. – Din fr. catholicisme. Vezi definitia »
ANTIISTORÍSM s.n. Concepție și metodă neștiințifică care respinge sau ignorează principiul istoric în considerarea și analiza proceselor și fenomenelor. [< anti- + istorism]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z