Definita cuvantului congolez
CONGOLÉZ, -Ă, congolezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Locuitor al Congoului.; 2. Adj. Care aparține Congoului sau populației lui, referitor la Congo sau la populația lui. – Din Congo (n. pr.). Cf. fr. congolais.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu congolez
DIÉZ I. s. m. accident muzical care ridică cu un semiton nota pe care o precedă. II. adj. (despre note) ridicat cu un semiton. (< fr. dièse) Vezi definitia »
ARDENÉZ, -Ă, ardenezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Ardeni. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Ardeni. 3. S. m. Rasă de cai mari, puternici, de tracțiune. – Din fr. ardennais. Vezi definitia »
LAPIÉZ s.n. (Geol.) Șanț adânc format prin acțiunea de dizolvare și de eroziune a apelor în terenuri calcaroase. [Pron. -pi-ez. / < fr. lapiaz, lapié]. Vezi definitia »
CARTAGINÉZ, -Ă, cartaginezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația vechii Cartagine sau era originară de acolo; pun. 2. Adj. Care aparține Cartaginei sau locuitorilor ei, privitor la Cartagina sau la locuitorii ei; punic. – Cartagina (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. Carthaginois. Vezi definitia »
omanéz (referitor la Oman) adj. m., s. m., pl. omanézi; adj. f., s. f. omanéză, pl. omanéze Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z