Definita cuvantului cvadragenar
CVADRAGENÁR, -Ă, cvadragenari, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care a împlinit patruzeci de ani, care are între patruzeci și cincizeci de ani. – Din fr. quadragénaire, lat. quadragenarius.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cvadragenar
UIEGÁR1, uiegare, s. n. (Reg.) Dulap în care se păstrează sticle și vase; blidar. – Din uiagă + suf. -ar. Vezi definitia »
OSCÁR s.n. Premiu cinematografic acordat de Academia Statelor Unite și constând dintr-o statuetă de aur, care se atribuie anual, la Hollywood, celor mai mari talente ale anului. [< fr., it., engl. oscar < Oscar – nume cu etimologie bazată pe un echivoc: secretarul Academiei, văzând omul care purta statueta, îl luă drept propriul său unchi, Oscar, pe care îl aștepta; un ziarist care l-a auzit spunând: „Iată-l pe Oscar”, anunță că premiile se numeau Oscar]. Vezi definitia »
VAGONETÁR s.m. Muncitor care lucrează la transportul materialelor cu vagonete în minele de cărbuni, de sare etc. [< vagonet + -ar, după fr. wagonnier]. Vezi definitia »
ANTIPUBLICITÁR, -Ă, antipublicitari, -e, adj. Care combate publicitatea. – Anti- + publicitar. Vezi definitia »
AUTORITÁR, -Ă adj. care uzează de autoritatea sa, care urmărește să-și impună voința. (< fr. autoritaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z