Definita cuvantului crater
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crater
BANCHÉR, bancheri, s. m. 1. Capitalist care, prin intermediul băncii2, (1), dă bani cu împrumut sau finanțează în schimbul unei dobânzi sau al unei părți din profit pe capitaliștii sau instituțiile lor din industrie, comerț, agricultură etc.; proprietar sau mare acționar al unei bănci2. 2. (La unele jocuri de cărți) Persoană care conduce jocul și dispune de o sumă suficientă de bani spre a acoperi mizele celorlalți jucători. – Din fr. banquier, it. banchiere. Vezi definitia »
GOLGHÉTER s.m. (Sport) Cel care înscrie (cele mai multe) goluri la fotbal; scorer. [Var. golgeter s.m. / < engl. goal-getter]. Vezi definitia »
DRIBLÉR s. m. sportiv care execută driblinguri. (< engl. dribbler, fr. dribbleur) Vezi definitia »
FACTURIÉR s. n. carnet care conține formulare pentru facturi2. (< fr. facturier) Vezi definitia »
WÉBER s.m. Unitate de flux magnetic, egală cu fluxul care, străbătând circuitul unei singure spire, produce în acea spiră o forță electromotoare de un volt. [Pron. ve-ber. / < fr. weber, cf. W. E. Weber – fizician german]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z