Definita cuvantului crater
CRÁTER, cratere, s. n. 1. Deschizătură în formă de pâlnie la un vulcan, prin care țâșnesc vapori, gaze, cenușă etc. și se revarsă lava. 2. Gaură în formă de pâlnie făcută de un meteorit pe suprafața pământului. ◊ Crater lunar = adâncitură rotundă de pe suprafața lunii, a cărei formare poate fi pusă pe seama unei activități vulcanice sau a unui bombardament meteoritic; circ lunar. 3. Vas antic mare, cu gura largă și cu două mânere, care servea la masă pentru amestecarea vinului cu apa. [Acc. și: cratér] – Din fr. cratère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crater
INGINÉR, -Ă s. m. f. specialist cu calificare superioară care organizează și conduce procesele tehnologice într-o întreprindere. (< it. ingegnere, fr. ingénieur, germ. Ingenieur) Vezi definitia »
TAKE-OVER TEIC-ÓUVĂR/ s. n. practică curentă prin care o corporație mai puternică acaparează una mai slabă împotriva voinței celei din urmă printr-o operațiune de bursă care ridică peste noapte valoarea acțiunilor corporației, făcând ca oferta să fie irezistibilă pentru acționari. (< engl. take-over) Vezi definitia »
SUBSOLIÉR s. n. unealtă agricolă pentru afânarea adâncă a solurilor compacte, înainte de a se efectua arătura de desfundare. (după fr. sous-soleuse) Vezi definitia »
BÁIDER, baidere, s. n. (Reg.) Fâșie lungă împletită din bumbac sau din lână colorată pe care o poartă țăranii la gât. – Germ. Beider. Vezi definitia »
ORNITOPTÉR, ornitoptere, s. n. Aeronavă mai grea decât aerul, cu aripi batante, care imită zborul păsărilor; ortopter. – Din fr. ornithoptère. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z