Definita cuvantului cardon
CARDÓN s. m. Plantă erbacee legumicolă din familia compozeelor, cultivată la noi pe suprafețe mici pentru pețiolul frunzelor și nervura principală, care sunt comestibile (Cynara cardunculus). – Din fr. cardon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cardon
GRAMOFON s. n. Aparat pentru reproducerea sunetelor pe discuri, cu o diagramĂ?, un ac și o pâlnie acusticĂ?. -Din fr. Gramophone Vezi definitia »
TALÓN s.n. 1. Porțiunea de deasupra călcâiului unui ciorap. ♦ (Rar) Talus. 2. Partidă la jocul de cărți. 3. Marginea tare și îngroșată a unei anvelope, care se introduce în janta roții. 4. Parte care rămâne la cotorul unui chitanțier, al unui bonier etc., după ce s-au rupt părțile detașabile. 5. (Arhit.) Mulură convex-concavă formată din două arcuri de cerc care se racordează. 6. (Muz.) Partea de la capătul de jos al arcușului. [< fr. talon]. Vezi definitia »
camión (camioáne), s. n. – Autocamion. Fr. camion.Der. camionagiu, s. m.; camionaj, s. n. (transport cu camionul), din fr. camionnage; camionar, s. m. (camionagiu; muncitor care încarcă și descarcă un camion); camionetă, s. f., din fr. camionnette. Vezi definitia »
MICROFOILETÓN s.n. Foileton de proporții reduse; minifoileton. [Pron. -fo-i-. / < micro- + foileton]. Vezi definitia »
FURGÓN s.n. Vehicul, de obicei acoperit, cu tracțiune animală, care servește la transportul bagajelor și al munițiilor unui corp de trupă. ♦ Vagon pentru transportat mărfurile în containere. [< fr. fourgon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z