Definita cuvantului cotire
COTÍRE, cotiri, s. f. Acțiunea de a coti.V. coti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cotire
TELEFOTOGRAFIÉRE, telefotografieri, s. f. Faptul de a telefotografia. [Pr.: -fi-e-] – V. telefotografia. Vezi definitia »
CANNANORE, oraș în SV Indiei (Kerala), port pe coasta Malabar, la N de Kozhikode; 157,8 mii loc. (1981, cu suburbiile). Export de copra și orez. Vizitat de Vasco da Gama (1498); factorie portugheză (1501). Fort olandez (1656); a intrat în stăpînirea engleză (1783). Vezi definitia »
ETIRÁRE s.f. (Metal.) Operație de tragere a metalelor în fire; trefilare. ♦ (Text.) Tragere prin filieră, întindere a fibrelor sintetice în scopul creșterii rezistenței lor. [< etira]. Vezi definitia »
eroare gramaticală (și de stil) care constă în continuarea unui enunț cu altă structură decît cea cu care a început; vorbirea unor personaje din Caragiale e plină de anacoluturi. Exemplu de anacolut: „Cartea era la Vasile, care mă costase 50.000 de lei, și nici nu era acasă, că avea copertă de carton și stă tocmai în Giulești și nici maică-sa”. (Încă un exemplu, prea frumos ca să nu-l reproduc, din Academia Cațavencu, 20, 18 mai 2004: „Cei ce nu inchid geamurile de la ghena si se sparg din cauza curentului, vor plati toti studentii ce locuiesc pe acel etaj”). Vezi definitia »
ÎNCASÁRE s. f. acțiunea de încasare; suma încasată. (< încasa) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z