Definita cuvantului creol
CREÓL, -Ă, creoli, -e, subst. 1. S. m. și f. Persoană născută în America Latină sau în colonii, urmașă a coloniștilor spanioli, portughezi sau francezi. 2. S. f. Limbă amestecată rezultată din contactul spaniolei, portughezei sau francezei cu un idiom indigen din America Latină, din Indiile de vest etc. ◊ (Adjectival) Limba creolă din Haiti. [Pr.: cre-ol] – Din fr. créole.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu creol
PIROGALÓL s. n. Substanță chimică în formă de cristale albe, cu gust amar, folosită în medicină (ca antiseptic), în tehnica fotografiei (ca revelator) etc.; acid pirogalic. – Din fr. pyrogallol. Vezi definitia »
ABRASTÓL s.m. Sare de calciu a naftolului, folosită ca substanță antiseptică în vinificație. [Nume comercial]. Vezi definitia »
MASTISÓL s.n. Soluție cu care se lipesc perucile, bărbile, mustățile, nasurile false în teatru. [Cf. germ. Mastix]. Vezi definitia »
CAVICOL, -Ă, adj. (Despre animale parazite) Care trăiește temporar sau permanent în cavitățile corporale ale altor organisme superioare (ex. limbricul trăiește în intestinul subțire al omului, mamiferelor și păsărilor; larvele strechei oilor și caprelor trăiesc în sinusurile și căile nazale ale acestora). Vezi definitia »
ETANÓL s.m. Alcool etilic. [< fr. éthanol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z