Definita cuvantului cretă
CRÉTĂ, crete, s. f. 1. Obiect fabricat din sulfat de calciu sau din altă compoziție, folosit la scris pe tablă sau pe orice suprafață de culoare (mai) închisă. 2. Varietate de calcar poros, alb sau ușor colorat, provenită prin acumularea resturilor și cochiliilor unor animale sau plante marine foarte mici. – Din lat. creta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cretă
COLESTEROLÁZĂ s. f. enzimă a sucului gastric care sterifică acizii grași eliberați, cu colesterol biliar, în cursul digestiei intestinale. (< fr. cholestérolase) Vezi definitia »
PSIHANALÍZĂ s. f. concepție psihologică a lui Freud și a adepților săi, care își propune să dezvăluie rolul diverselor niveluri ale psihicului și dinamica raporturilor dintre conștient, inconștient, subconștient, afirmând că dorințele care vin în conflict cu normele sociale și cu principiile morale ale persoanei sunt supuse refulării și alungate în subconștient; freudism. ◊ metoda psihoterapeutică corespunzătoare. (< fr. psychanalyse) Vezi definitia »
PREALÁRMĂ s.f. Alarmă care anunță o alarmă adevărată. [Cf. it. preallarme]. Vezi definitia »
șúștăriță, șuștăríțe, s.f. (reg.) soție de cizmar. Vezi definitia »
CÂRMOÁJĂ, cârmoji, s. f. (Reg.) Resturi, firimituri (de mâncare). ♦ Coajă de pâine sau de mămăligă uscată. – Comp. coajă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z